Otvoreno glasovanje za izbor 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica 2019

05.12.2019

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica projekt je poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije.

Prvotno je iniciran još daleke 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge.

U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2019. godine ta brojka popenje na preko 2400 restorana, ističe Karin Mimica, alfa i omega ovog projekta, koji slavi svoju 25. obljetnicu.

Kako ističe Mimica, dio glasovanja se provodi preko portala  www.gastronaut.hr , gdje glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana uz preporuku kolega koji su njima uzor te ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih.

"Uspoređujući podatke s upitnika za voditelje restorana iz godine u godinu zamijetili smo porast ponude i detalja koje gosta mogu motivirati na povratak, dugoročna ulaganja u kvalitetu ponude i educiranost osoblja te brojna događanja po restoranima. Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske” ističe Mimica te poziva sve da se priključe glasovanju kako bi konačnu listu 100 najboljih hrvatskih restorana učinili što vjerodostojnijom.

100 vodećih restorana prezentira se sa svojom ponudom, prirodnim i povijesnim okružjem u istoimenoj godišnjoj ediciji koja svake godine izlazi u tiskovnom i on-line hrvatskom i engleskom izdanju u svibnju/lipnju.

Sadržaj edicije proširen je i receptima specijaliteta vodećih kako bi izdanje zadržalo mjesto u kućnoj knjižnici i nakon pojave novih godišnjih izdanja. Nekoliko zadnjih izdanja možete prolistati on-line, a glasovati za izbor 100 vodećih hrvatskih restorana u 2019. godini moete OVDJE

Nagradite izvrsnost i odlične domaćine, jer jedino tako možemo istaknuti ono najbolje što imamo i dati im pravu podršku.


Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima