Najprodavanije britanske novine: Hrvatska za turiste skuplja od konkurencije

12.04.2019

BRITANSKI turisti ove godine, zbog neizvjesnosti oko izlaska iz Europske unije, odgađaju odluku o rezervaciji godišnjeg odmora, što je neke destinacije navelo na snižavanje cijena kako bi privukli goste.

Cijene pale u popularnim destinacijama, ali ne i u Hrvatskoj

Cijene su pale u nekim među Britancima popularnim destinacijama u Španjolskoj, Cipru i Bugarskoj. No u Hrvatskoj, konkretno Zadru, koji je također već više godina popularan među Britancima, cijene su porasle, a on je ujedno i najskuplja destinacija od ukupno njih šest čije cijene je uspoređivao britanski The Sun, najprodavanije novine u Velikoj Britaniji.

Najveći pad cijena imala je Mallorca gdje je cijena odmora od tjedan dana za četveročlanu obitelj pala za 21,6 posto, na oko 2700 britanskih funti. U to je uključen boravak, ali i ručkovi, večere, pića i slično.

Nešto manji pad, ali i niže cijene, ima Costa Del Sol, također u Španjolskoj, gdje su troškovi za tjedan dana pali za 17,7 posto, na 2041 funtu.

Cipar također pokušava sniženjem cijena privući Britance pa su tako u Pafosu cijene za ovu sezonu 10,5 posto niže nego 2018. pa bi tjedan dana odmora u toj destinaciji četveročlanu obitelj koštao 2378 funti.

Dubrovnik i njegova okolica su uvijek bili zanimljivi, privlačni i dopadljivi našim domaćim i stranim posjetiteljima